GRADONAČELNIK GORAN CVETANOVIĆ POSETIO FIRMU MARINKOVIĆ

Budućnost Srbije je u razvoju malih i srednjih preduzeća koja će imati podršku grada Leskovca istakao je ovom prilikom gradonačelnik Goran Cvetanović.Ova firma se decenijama bavi preradom proizvodnjom mesa, a ceo proizvodni ciklus se odvja u savremenim pogonima. Firma ima i dva maloprodajna objekta u Leskovcu, a specijalizovana je za proizvodnju i prodaju roštilj mesa i drugih kvalitetnih suhomesnatih proizvoda koje odlikuje vrhunski kvalitet.

Firma je imala mali zastoj za vreme pandemije koronavirusa, ali se uz pomoć državne pomoći snašla, nastavila proizvodnju, a krenuo je i tradicionalni izvoz u Republiku Severnu Makedoniju, kazao je Cvetanović. Firma ,,Marinković” zapošljava 40 radnika, a od IPARD programa evropske unije dobila je sredstva u iznosu od 500.000 evra za modernizaciju proizvodnog ciklusa. U ovoj firmi zaposleno je 40 osoba i pandemija kovida 19 nije uticala na smanjenje radnih mesta.

Kako je zaključeno ovo preduzeće imaće podršku lokalne samouprave jer je primer dobre prakse u svim ostalim preduzećima u ovom delu Srbje i šire.