GRADONAČELNIK GORAN CVETANOVIĆ SA SARADNICIMA OBIŠAO JE RADOVE NA IZGRADNJI GRADSKOG STADIONA

U našem gradu se trenutno realizuje impozantan projekat izgradnje gradskog stadiona „Dubočica“, u vrednosti od 2,5 milijarde dinara, koji finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

Leskovac je jedan od tri grada u Srbiji, pored Loznice i Zaječara, u kojem se gradi moderan stadion po UEFA standardima, sa preko 8000 mesta. Po okončanju radova, zvanično Leskovac će postati epicentar sportskih dešavanja.

Ivan Đokić, predstavnik firme GAT koja izvodi pomenute radove kazao je da se polako vide konture i kraj radova na izgradnji stadiona, odnosno terena.

On je dodao da je  do sada urađeno  dreniranje ovog prostora, nasipavanje kamenom, a odrađeno je i  grejanje samog terena,dok se  u narednom periodu planira postavljanje trave i završetak ovog dela terena.

U toku je zatvaranje krovne konstrukcije, izrada hidro izolacije. Radi se na izradi reflektorskog osvetljenja, rade se unutrašnji radovi.

Kako je rečeno očekuje se da se najveća količina radova završi do kraja decembra meseca ukoliko vreme bude to dozvolilo. Ovakav stadion trenutno u Srbiji ne postoji.