GRADONAČELNIK LESKOVCA GORAN CVETANOVIĆ DANAS JE POSETIO DESTILERIJU „ALEKSANDAR“ U BOBIŠTU

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je danas sa saradnicima posetio destileriju „Aleksandar“ u Bobištu, u kojoj se od 2004. godine proizvodi rakija vrhunskog kvaliteta.

Nakon obilaska, održana je konferencija za medije na kojoj je govorila zamenica gradonačelnika dr Lidija Dimitrijević. Ona je naglasila da se tradicija pečenja rakije u ovoj porodici prenosila sa kolena na koleno.

Sopstvenim naporima ovaj bračni par proizvede 20.000 litara rakije od dunje, šljive, kruške, kajsije koja se plasira širom naše države.

Destilerija Aleksandar u proizvodnji koristi najsavremeniju tehnologiju, u koju ulaže najveći deo zarade, pa i ne čudi što ova firma ima čak pet zaštićenih brendova – žutu dunju, dunju gold, viljamovku, šljivu i kajsiju.

Vlasnik destilerije „Aleksandar“ Jovica Ilić se zahvalio gradonačelniku Cvetanoviću na poseti i podršci i naglasio da je ova podrška neophodna za proizvodnju.

Kako je zaključeno lokalna samouprava i u narednom periodu pružaće podršku malim i porodičnim firmama koje su preduslov sveukupnog razvoja.