GRADONAČELNIK LESKOVCA GORAN CVETANOVIĆ SA SARADNICIMA OBIŠAO VAKCINALNI PUNKT U HALI PARTIZAN

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima, direktorima zdravstvenih institucija i načelnikom Jablaničkog okruga Milošem Ćirićem, posetio je vakcinalni punkt u hali Partizan.

Apelujući na građane da budu odgovorni i da se vakcinišu, jer su u Leskovcu dostupne i besplatne sve 4 vrste vakcina, gradonačenik je rekao da su na nivou Srbije brojke počele da opadaju, pa će shodno tome takav trend preći i kod nas. On je dodao da je neophodno da se imunizacija pojača jer nas samo vakcine mogu na adekvatan način zaštiti od virusa i obezbediti lakšu kliničku sliku ukoliko su osobe koje su obolele već vakcinisane.

Cvetanović je izneo podatak da procenat vakcinisanih na teritoriji našeg grada nije na zadovoljavajućem nivou. Prvu dozu je primilo 52.593 lica – 47,77%, drugu 50.229, odnosno 45,63% i treću 15.393 ili 13,98%. Ove brojke su nedovoljne da bismo smatrali da smo kao zajednica zaštićeni, zato je važno da sugrađani shvate ozbiljnost situacije i odazovu se vakcinaciji koja je potpuno besplatna podvukao je gradonačelnik Cvetanović.

Početkom prošle nedelje krenulo se uvođenjem Kovid propusnica koje se odnose na boravak u ugostiteljskim objektima nakon 22 časa i kako je istakao Cvetanović ove mere su dale rezultat u smislu da nema većih okupljanja posle 22 časa, da inspektori i komunalni milicajci uglavnom zatiču prazne objeke, da ih napuštaju i vakcinisani, solidarišući se sa nevakcinisanima.

S obzirom na ovakvu situaciju Cvetanović je izrazio nadu da će se rezultati u našem gradu popraviti i još jednom uputio apel građanima da se vakcinišu.

VAKCINALNI PUNKT