Gradski većnik Stefan Kitanović prvu platu potrošio na najbolje učenike i studente

U Svečanoj sali grada Leskovca priređen je prijem za najbolje učenike i studente koji su proveli tri dana na Zlatiboru.

Član Gradskog veća Stefan Kitanović, odlučio je da svoju prvu platu potroši tako što će najbolje studente i srednjoškolce odvesti na trodenvnu ekskurziju.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović pohvalio je njegovu inicijativu i na konferenciji za medije istakao:„Mladi u Leskovcu imaju volju, žele da se aktiviraju, da se dokazuju, da budu zapaženi u svojoj sredini. Zato želim da naš grad zajedno učinimo boljim mestom za život.Veoma sam ponosan kada pogledam oko sebe i vidim veliki broj talentovanih ljudi. Upornost koju poseduje svako od njih, odličan je preduslov za postizanje rezultata.Ovom prilikom želeo bih da pohvalim inicijativu Stefana Kitanović, člana Gradskog veća, dobitnika Oktobarske nagrade Grada Leskovca i nagrade mladim talentima. On je odlučio da svoju prvu platu usmeri ka najboljim studentima našeg grada, koji su od početka studiranja imali prosek 10,00 i o svom trošku ih odvede na vikend na planinu Zlatibor. “

 „Ja sam se odlučio da pozovem i okupim uspešne studente, i o svom trošku ih vodim tri dana na Zlatibor.Kriterijum je bio da su studenti dobitnici najviše nagrade gradskog Fonda za mlade talente oktobra 2018. ili januara 2019.godine, kao i da od početka studija (od prve ocene u indeksu) imaju sve desetke.Na tom spisku bilo je njih petnaestoro. Osim njih, nisam mogao a da ne pozovem Stefana Milenkovića koji je nagradu koju je osvojio u kvizu znanja i zapažanja, u iznosu od 100.000dinara, poklonio školi za osnovno i srednje obrazovanje „11 oktobar/Takođe, sa nama su pošli i srednjoškolci pobednici takmičenja „Svetionik znanja“ čija je ideja na tom takmičenju proglašena najboljom u Srbiji“, istakao je Stefan Kitanović, član Gradskog veća i dodao da su na tom skupu, razmenjivali ideje i razgovarali o značaju povezivanja, umrežavanja mladih, kao i o usmeravanju na pravi put.

Milan Milenković, koji je bio najbolji na takmičenju iz istorije, zahvalio se na trodnevnom boravku na Zlatiboru Stefanu Kitanoviću i gradonačelniku Cvetanoviću i istakao da se nada da će sličnih akcija biti i u buduće.

Prisutni su bili u prilici i da pogledaju kratak film o utiscima mladih koji su bili na Zlatiboru.