IDENTIFIKACIJA KRITIČNIH TAČAKA NA VODOTOKOVIMA 2. REDA JE PREVENTIVA OD POPLAVA

Na  osnovu analize januarskih poplava predloženo je da se u predstojećem periodu započnu radovi na sanaciji dela šainovačkog i rudarskog kanala za koje će biti izdvojeno preko 26 miliona.

Kako je rekao šef Odeljenja za privredu i poljoprivredu Gradske uprave Rade Velinov radi se o kanalima koji se prostiru u više katastarskih opština i građeni su šezdesetih godina, karakteriše ih visok nivo podzemnih voda što dodatno opterećuje kanale naročito u slučajevima obilnijih padavina. Stoga je predloženo da se radovi izvedu u dužini od 10.300 metara od Šainovca pa do kasarne Južni logor u Leskovcu.

Pomoć u ovim obimnim radovima pružiće i resorno ministarstvo i Vlada Republike Srbije.

Direktor Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić je  je izneo predlog da se na mestu mosta na Kameničkoj reči u selu Jelašnica izgradi novi most vrednosti preko 18 miliona dinara za čiju izgradnju će biti potrebno minimum 90 dana.

Govoreći o mostu u selu Turekovac predložena je rekonstrukcija objekta pločastog propusta i čišćenje korita, sanacija betonskih stubova i konstrukcije mosta, potrebno je da se skine postojeća asfaltna konstrukcija 15 metara ispred i iza propusta za šta će biti potrebno 3,4 miliona bez PDV-a.