ISTIRIČAR DOCENT DR DEJAN ATIĆ SA FILOZOFSKOG FAKULTETA U NIŠU ODRŽAO JE U BOJNIKU PREDAVANJE POD NAZIVOM ,,IDEJA SRPSKE DRŽAVNOSTI“

Ovaj mladi istoričar i naučnik pozvao je, na jedinstvo u kontekstu očuvanja srpstva u svim delovima u kojima živi srpski narod, kao i solidarnost sa našim narodom koji je ugrožen i pod raznim pritiscima , što se naročito, kako je rekao odnosi na Crnu Goru.

Ovo predavanje ima za cilj da se ukaže na slavnu prošlost i buđenje nacionalne svesti našeg naroda, kako bi se povezala prošlost, sadašnjost i budućnost.

Antić je istakao da je od nemerljivog značaja početak prvog srpskog ustanka 1804. godine i donošenje Sretenjskog ustava 1835. jer su tada udareni temlelji državnosti,

Docent Antić je pohvalilo i aktuelno lokalno rukovodstvo koje je za dan opštine uzelo 7. oktobar jer je tog dana od strane Moravske divizije oslobođen Bojnik.

U ime lokalne samouprave predsednik Skupštine opštine Bojnik Dejan Stojanović naglasio je da su upoznavanje sa nacionalnom istorijom i patriotizmom osnovni postulati razvoja svakog društva.

Ovo predavanje izazvalo je veliko interesovanje građana , a posebno mladih ljudi.