JOVANA STOJANOVIĆ IZ PRIDVORICE STUDENT PRAVA I NAJMLAĐI PROIZVOĐAČ MEDA

Naš narod kaže da med hrani i brani, a studentkinja Pravnog fakulteta koja daje sve ispite na vreme i održava pčelinjak svog dede u Pridvorici kod Bojnika je primer na koji bi mogla da se ugleda svaka mlada osoba.

Jovana kaže da je od malena volela da pomaže svom dedi u pčelarenju. Nakon njegove smrti nastavila je taj posao 2018. godine i polako sticala znanja iz oblasti pčelarenja i ujedno ih usavršavala. Ona ističe da ovaj posao, iako nije nimalo lak za nju predstavlja zadovoljkstvo i relaksaciju uprkos obavezama na Pravnom fakultetu u Nišu.

Jovana održava 21. košnicu, a ove godine po košnici je sakupila po 10 kilograma meda i to isključivo svom radu i angažovanju.

Pčelarstvo je kod Jovane u povoju, ali ona planira da proširi broj košnica koje je sama oslikala i na kojima piše Deda jer je sve to inspirisano ljubavlju koju joj je on usadio i zbog toga pčelinjak i dalje živi.

Jovana potiče iz veoma vrednog domaćinstva Stojanović iz Pridvorice, tako da je i genetika uticala na ljubav prema poljoprivredi.

Jovana je svojim angažovanjem potvrdila i narodnu izreku koja glasi „Ko radi kao pčela, može postići velika dela“.

Mi joj želimo uspeh u ovom poslu uz poruku mladima da pođu njenim stopama jerništa nije teško ako se voli i hoće.

Pčelinjak Deda Pridvorica