„Kolo srpskih sestara“ organizovalo humanitarni koncer

U Narodnom pozorištu u Leskovcuu subotu  je odžan humanitarni koncert u organizaciji  dobrotvornog udruženja „Kolo srpskih sestara“, a čijim će prihodom ovo udruženje pomoći socijalno uroženim porodicama u Leskovcu.

Koncert je otvorila Marija Jovanović, pomoćnica gradonačelnika koja je podsetila da je upravo prva aktivnost „Kola srpskih sestara“, još davne 1903. godine bio humanitarni koncert i uz želje članicama udruženja za uspešan rad poručila da bi ovakvi skupovi trebalo da budu poruka da mislimo o svojim bližnjima i podsetnik da činimo dobra dela.

Jelena Cvetković  sekretar udruženja „Kolo srpskih sestara“ Leskovac  kaže da je koncert namenjen onima koji su na rubu egzistencije, na spisku trenutno imaju osam porodica kojima je pomoć najpotrebnija.

Svi ljudi dobre volje koji mogu i žele da pomognu, sedište ovog udruženja se nalazi u prostorijama MZ ,,Milentije Popović,,  pored crkve Sv. Simeona Mirotočivog u naselju Dubočica.

U programu su učestvovali crkveni hor Branko hrama Sv.Trojice iz Leskovca pod dirigentskim vođstvom Miroljuba Cvetkovića, učenici MŠ Stanislav Binički u klasi profesorke Marijane Prokić, crkveno pevačka družina ,,Sretenje,, hrama Sv.Petra i Pavla iz Jelašnice pod dirigentskim vođstvom Katarine Bogdanović i dečiji crkveni hor ,,Branko” pod dirigentskom palicom Siniše Stamenkovića.