LEDAMUS: Nastupili Jovan Bogosavljević i Sanel Redžić

U subotu su pred mnogobrojnom leskovačkom publikom u Svečanoj sali Grada Leskovca koncert izveli violinista Jovan Bogosavljević i gitarista Sanel Redžić.

Redžiću je ovo drugi nastup u Leskovcu, kada je kaže 2015. godine nastupio kao solista na festivalu klasične gitare. Sa Jovanom se upoznao početkom prošle godine na seminaru muzičkih pedagoga u Dubrovniku.

Sanel Redžić je jedan od najprerspektivnijih i virtuoznijih gitarista mlaće generacije, kome mnogi muzički kritičari i ljubitelji klasične muzike predviđaju blistavu svetsku karijeru. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i prznanja za svoj rad. U međuvremenu je i sam postao član žirija, na mnogim takmičenjima za mlade gitariste.

Violinista Jovan Bogosavljević je svoje muzičko obrazovanje najvećim delom stekao od oca. Dobitnik je mnogih nagrada u zemlji i inostranstvu, ali i nagrade Udruženja muzičkih umetnika Srbije, za najboljeg mladog umetnika. Bavi se pedagoškim radom na Fakultetu umetnosti u Nišu, a na glavnom predmetu violina je redovni profesor.

Sinoć su se svojim nastupom predstavile i pijanistkinja Jovana Nikolić i  violinistkinja Mari Klodin Papadopulos. Njih dve, kako ističe Jovana, nastupaju zajedno već petnaestak godina. Koncertom koji se satoji iz dva dela po prvi put su nastupile na LEDAMUS-u.

 

Violinistkinji Papadopulos je ovo četvrti put da nastupa u Srbiji. S obzirom da ima Grčko poreklo, kaže da oseća sličnost sa našim mentalitetom.

U okviru LEDAMUS-a za sutra od 20 sati u Svečanoj Sali grada Leskovca najavljen je koncert u izvođenju trio ,,Aura,,.