Leskovačka roštiljijada prezentovana u Skoplju

U glavnom gradu Republike Severne Makedonije juče je Turistička organizacija grada Leskovca u okviru svojih pripremnih aktivnosti imala promociju „Roštiljijade“.

 

U  Skopskoj Boemskoj ulici tokom ove prezentacije spremani su i služeni specijaliteti sa skare, a za zabavni program postarali su se KUD „Lemind“, leskovačke mažoretkinje i orkestar Elvisa Bajramovića.

 

Direktor Turističke organizacije Leskovac Nebojša Kocić naglasio je da se u ovoj prezentaciji u Severnoj Makedoniji radi samo o delu onoga što posetioce očekuje u Leskovcu tokom Roštiljijade, gde su dragi gosti ne samo u dane Roštiljijade nego i čitave godine.

U anketi građani Skoplja kažu da su izuzetno zadovoljni ovom promocijom i da su uživali u leskovačkom roštilju i muzici, tako da će obavezno posetiti 30. jubilarnu roštiljijadu.

Posebnu pažnju privukao je Trubački orkestar Elvisa Bajramovića iz Bojnika ovogodišnji pobednik u Guči uz čije su muziciranje igrali i pevali naši susedi.

Splet narodnih igara našeg kraja, ali i igara iz Makedonije izveo je KUD Lemind, pokazujući da muzika ne poznaje i ne priznaje granice.

Nastupile su i mažoretkinje uz čiji ples niko nije ostao ravnodušan.

Kako kažu u leskovačkom TOL-u ova promocija će se dugo pamtiti jer pokazuje da nas sa makedonskim narodom vežu i  prijateljstvo i dobosusedski odnosi.