LESKOVAČKI GRADSKI DEČJI HOR „ZVEZDICE“ OBELEŽIO 20 GODINA POSTOJANJA

Sinoć je u sali „Narodnog pozorišta“ Svečanom akademijom i koncertom Gradski dečji hor „Zvezdice“ proslavio 20 godina od osnivanja hora.

Svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Leskovca, dr sci. med. Goran Cvetanović. Čestitavši Zvezdicama ovaj veliki jubilej uz želje da i u narednim godinama nastave da nižu uspehe i brojnu publiku oduševljavaju svojim nastupima, gradonačelnik Cvetanović je dodao:

„Za sve ove godine, hor Zvezdice je zavredio veliko poštovanje kako domaće, tako i strane publike, što se i potvrđuje kroz brojna priznanja i nagrade koje je dobijao i koja će, potpuno sam siguran u to, i ubuduće dobijati.

Za ovih 20 godina, smenjivala su se deca u Zvezdicama, kroz hor rasla, stasavala, usvajala prave vrednosti. Talenat i trud koji ispoljavaju nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Zbog toga su oni pravi ambasadori Leskovca i pokazatelj da je ovaj grad rasadnik muzičkih talenata. Moto oko koga se okupljaju, da je jedina bolja stvar od pevanja još pevanja, dokaz je da je ljubav u osnovi svakog uspeha“.

Dirigent i osnivač hora Jelena Cvetković Crvenica se zahvalila svima koji su došli i kazala da nije bilo dovoljno karata za sve zainteresovane, da je ponosna na svoje Zvezdice kojima je uspela da usadi toplinu i radost ne samo pevanja, već i davanja.

„Srećna sam što vidim Zvezdice koje su odrasle i postale pravnice, doktorke u Beogradu, Nišu i Evropi. Zvezdice su tu gde jesu zahvaljujući velikoj podršci koju imamo, zahvaljujući gradonačelniku. Omogućio nam je da imamo svoju salu, da koristimo i svečanu salu, pored toga konkurišemo za projekte zahvaljujući kojima radimo i zaista imamo ogromnu podršku.“

Na kraju se zahvalila i Emini Jovanović, Nataši Cvetković i Marijana Praščević koje su dale ogroman doprinos Zvezdicama.

Nakon nastupa presivnih Zvezdica prepunoj sali se predstavio i ženski ansambl Stars.

DEČJI HOR ZVEZDICE