LESKOVAČKI KULTURNI CENTAR NA SVEČAN NAČIN OBELEŽIĆE 40 GODINA USPEŠNOG POSTOJANJA I RADA

Četiri decenije postojanja i rada Leskovačkog kulturnog centra je događaj vredan pažnje, a ovaj jubilej biće obeležen na dostojan način.

Kako je kazala direktorka ove ustanove kulture Sanja Conić povodom 40 godina postojanja ove ustanove kulture biće priređen program uz koordinaciju svih urednika LKC-a.

Već sutra u 18 sati biće održana promocija novog broja lista “Naše stvaranje“, u četvrtak u 18:30 biće održano Muzičko poetsko veče Narodnog ansambla LKC-a i uz nastup soliste Vladimira Vlajka Mladenovića, Crkvenog ansambla Branko, Hisarlija i ženskog hora.
U petak je otvaranje izložbe autora Radeta Filipovića, u ponedeljak će svoja dela izložiti autori sa Likovne kolonije Vlasina, za utorak 21. decembar planirana je Tribina u Krupnom planu na kojoj gostuje reditelj Srdan Golubović.

U četvrtak 23.12. na programu je predstava “Bliži nebu“ Željka Hubača, a centralni događaj je Svečana akademija koja će biti održana u Narodnom potorištu u petak 24. devembra,

Sanja Conić ističe da će ova ustanova kulture uspešnim pojedincima i kolektiva iz Leskovca i sa strane uručiti priznanja za podršku pruženu tokom ove 4 decenije.

LKC je središte kulturnih dešavanja Leskovca, a poslednjih godina dosta je učinjeno i na polju sređivanja zgrade koja je pod zaštitom države.

LKC