LKC: Promovisana knjiga ,,Jedna strana istine,,

Leskovački kulturni centar organizovao je sinoč promociju knjige pukovnika u penziji Tomislava Gligorijevića JEDNA STRANA ISTINE. Knjiga na drugačiji način govori o zbivanjima na Kosovu i Metohiji devedesetih godina prošlog veka.

U knjizi sam hronološki uneo sve ono što sam u periodu od početka 90-ih do agresije NATO alijanse 1999. doživeo i prošao, sve što se tamo dešavalo, odnosno kojim metodama i sredstvima rada su se Šiptari koristili da bi ostvarili svoj cilj, uz internacionalizaciju problema i usmeravanje SAD i pojedinih zapadnih zemalja, istakao je Tomislav Gligorijević.

Ja sam autentično napisao kako su se dogadjaji odvijali što smatram da će budućim i sadašnjim analitičarima možda poslužiti kao jedna osnova kako bi razumeli i shvatili problem koji se dešavao na teritoriji Kosova.

Rukovodeći pripadnik Službe vojne bezbednosti na teritoriji Kosova bio sam punih 15 godina, kazao je Gligorijević tako da podaci u knjizi sadrže operativni materijal.

Imao sam dobru saradnju sa svim društvenim sverama, a posebno sa službama bezbednosti na teritoriji.

O knjizi su govorili Stevan Đurović, pukovnik u penziji, Nebojša Nikolić, takodje pukovnik u penziji, Ljubiša Dašić, operativac službe vojne bezbednosti i autor knjige Nebojša Nikić i operativac službe vojne bezbednosti Ljubiša Dašić.