MIHOLJSKI SUSRETI SELA NASTAVLJENI SU I DANAS U SELU MAJKOVAC

Ovo živopisno planinsko selo na obroncima Radan planine je biser prirode kom se vraćaju svi koji potiču odavde.

Zadovoljstvo je bilo videti mlade ljude koji su na svom štandu ponudili bogatu trpezu, ali koji su uložili i sportsku energiju na svom terenu.

Na organizovanom „Takimičenju u pripremi tradicionalnih jela“, danas je pobedu i zlatni pehar osvojila ekipa domaćina, drugo mesto pripalo je gostima iz Donjeg Konjuvca, a treće ekipi Lapotinca.

Pomoćnik predsednika opštine Bojnik Boban Petrović je naglasio da su Miholjski susreti prilika da se pokaže gastronomsko, etnološko, prirodno i sportsko bogatstvo ovog kraja.

U Majkovcu su organizovane i „Igre bez granica“ (skok udalj iz mesta, bacanje kamena s ramena, nadvlačenje konopca, poligon s preprekama i trka s džakovima). U ovom delu nadmetanja sveukupni pobedinik je bila ekipa Donjeg Konjuvca.Nakon sportskog nadmetanja uručeni su pehari i priznanja.

Predsednik Sportskog saveza opštine Bojnik Dejan Arsić naglasio je da su Miholjski susreti u svakom pogledu pokazali da ovaj kraj ne zaostaje za ostalim delovima zemlje i da je potrebno unapređivati i kulturni i sportski duh stanovništva.

Miholjski susreti sela nastavljaju se i sutra u Gornjem Brijanju, gde će sa početkom u 10 sati biti organizovan Kulturno umetnički program i turnir u malom fudbalu.

Ove godine „Miholjski susreti sela“ okupiće blizu 1.300 sela Srbije u 87 lokalnih samouprava, a u njima će uzeti učešće i pratiće ih oko 150.000 ljudi.

Opština Bojnik je na visini zadatka u organizovanju ovih susreta i po svemu sudeći oni će ovde biti održani i naredne godine.

MajkovacMiholjski susreti sela