MINISTAR ALEKSANDAR MARTINOVIĆ DANAS POSETIO LESKOVAC

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović posetio je danas grad Leskovac.

Prilikom posete Leskovcu, Martinović je održao sastanak sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem i njegovim saradnicima, i Gradu donirao laptop računare za podsticaj razvoju i funkcionisanju elektronske uprave.

Takođe, ministar je obišao i Jedinstveno upravno mesto u Leskovcu, u čije je uspostavljanje MDULS uložilo 6,5 miliona dinara.

Ministar Martinović prisustvovao je danas tradicionalnom narodnom saboru povodom obeležavanja praznika Svete Petke Trnove u selu Rudare.

Ministar je zajedno sa gradonačelnikom Leskovca, Goranom Cvetanovićem, obišao i crkvu, posvećenu prepodobnoj mučenici Paraskevi – Svetoj Petki, kao i ruiniranu zgradu starog Konaka, čiji su delovi dodatno uništeni u požaru.

Ministru i gradonačelniku je ovom prilikom uručena ikona Svete Petke.

Izrazivši zadovoljstvo što se na današnji veliki hrišćanski praznik nalazi u manastiru Rudare, Martinović je istakao da je crkva Svete Petke jedna od najstarijih u ovom kraju, i dodao da je srpski narod održala vera.

Martinović je naglasio da je Leskovac centar Jablaničkog okruga i jedan od najvažnijih gradova na jugu Srbije, kao i da je primer dobre saradnje države i lokalne samouprave, a upravo je ta sinergija dovela do toga da ovaj grad danas izgleda potpuno drugačije u odnosu na 2012. godinu.

„Drušveno-ekonomski napredak države i dobrobit svih građana, bez diskriminacije, prioritet je celokupne Vlade Srbije, koja je zajedno sa lokalnim samoupravama na jugu zemlje uložila dodatni trud i napor, zahvaljujući čemu je ovaj kraj prethodnih nekoliko godina doživeo procvat, ali, kako kaže i sam predsednik Republike Aleksandar Vučić, potrebno je još više ulagati u razvoj gradova i opština, pre svega, na jugu i privlačiti direktne strane investicije“, naveo je Martinović.

Ministar je prisustvovao i prezentaciji domaćih proizvoda na štandu Ivice Zdravkovića.

 

GRAD LESKOVACGRADONAČELNIK LESKOVCAministar Aleksandar Martinović