MINISTAR ALEKSANDAR MARTINOVIĆ DANAS U LEBANU OTVORIO JEDINSTVENO UPRAVNO MESTO

Ministarstvo državne uprave u lokalne samouprave je ovaj projekat pomoglo sa skoro 6 miliona dinara, kazao je ministar Martiinović i dodao da je reč o funkcionalnom prostoru gde će se servisirati sve usluge građanima.

Martinović je kazao da se putem Jedinstvenog upravnog mesta na jednom mestu završavaju svi administrativni poslovi prema lokalnim i državnim organima.

Ministar Martinović je dodao da je sada u Srbiji otvoreno 40, a uskoro će biti otvoreno još 13 ovakvih mesta kako bi se smanjilo čekanje i ubrzala procedura oko svih poslova koje građani moraju ostvariti. Na ovaj način svi građani u Srbiji su ravnopravni jer digitalizacija kao proces je predviđena za celu zemlju.

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović naglasio je da će ovo upravno mesto biti servis građana, a  ujedno će biti spona i sa lokalnim i sa državnim organima.On je zahvalio na podršci Vladi Srbije i predsedniku Vučiću za realizaciju velikog broja projekata čija su sredstva za realizaciju obezbežđena u proseku od 90 odsto. On je istakao da je opština Lebane ovim dokazala da se timskim radom mogu realizovati mnogi infrastrukturni, kulturni i privredni poslovi.

Kako je konstatovano na sastanku koji je prethodio ovom otvaranju Lebane ima perspektivu razvoja, a podršku za to daje i Vlada i predsednik Srbije Aleksandar Vučić lično.

ministar Aleksandar MartinovićMinistarstvo državne uprave i lokalne samouprave