Ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Milan Krkobabić posetio Leskovac

Ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Milan Krkobabić posetio je Leskovac i sa gradonačelnikom dr Goranom Cvetanović upriličio sastanak sa zainteresovanim poljoprivrednicima i članovima zadruga. Na ovom skupu bilo je reči i podsticanju zadrugarstva i značaju njihovog osnivanja za sveukupni ekonomski razvoj naše zemlje.

Kako je rekao Krkobabić ravnomerni ekonomski razvoj Srbije i povratak dostojanstva sela su prioriteti svih prioriteta, a u tom cilju raspisan je konkurs za bespovratna podsticajna sredstva koja za novoformirane zadruge iznose 7,5 miliona dinara, za stare zadruge 15 miliona, a složene zadruge mogu da dobiju i do 60 miliona dinara.
Rok za podnošenje prijava je do 15. avgusta ove godine za novoformirane i stare zadruge, a za složene rok je do 1. septembra ove godine.

Gradonačelnik Goran Cvetanović kazao je da i naš grad sprovodi svoje posebne mere za oživljavanje sela i da je u tom cilju ove godine na ime subvencija iz budžeta izdvojeno 26 miliona dinara samo za nabavku mašina, alata i novih zasada, a da će ta svota naredne godine dostići 100 miliona dinara.

Kako je zaključeno program ,,500 zadruga za 500 sela ,, koje sprovodi Ministarstvo bez portfelja zaduženo za ravnomerni regionalni razvoj dao je očekivane efekte za proteklih godinu dana, a slične mere biće nastavljene i u narednim godinama jer nailaze na podršku vlade.