MINISTAR ZA JAVNA ULAGANJA MARKO BLAGOJEVIĆ I GRADONAČELNIK LESKOVCA GORAN CVETANOVIĆ OBIŠLI SU DANAS ZAVRŠNE RADOVE NA GRADSKOM STADIONU

Završne radove na izgradnji stadiona u Leskovcu u vrednosti od 2,5 milijarde dinara danas su obišli ministar za javna ulaganja Marko Blagojević i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Projekat izgradnje stadiona finansira Ministarstvo za javna ulaganja, nekada Kancelarija, i jedan je od tri projekta iste vrste koji se realizuju u Srbiji. Stadion u Leskovcu će imati 8.136 mesta, svlačionice, prostorije za sudije i delegate, ulaze za navijače, VIP goste, novinare, salu za konferencije i za prvu pomoć, parking sa 198 mesta, administrativne prostorije i prateće objekte uslužnog karaktera. Visina objekta stadiona je 16,3 metara, visina stubova reflektora 32 metra, dimenzije fudbalskog terena su 105×68 metara, ukupno sa okolinom 121×85 metara.

Gradonačelnik Cvetanović je danas prilikom obilaska uputio veliku zahvalnost predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, Vladi RS i ministru Blagojeviću na izdvojenim sredstvima za ovaj projekat i istakao da će se u Leskovcu sigurno odigravati veliki i važni mečevi ali i drugi događaji.

Ministar Blagojević je istakao da mu je zadovoljstvo što je u Leskovcu, gradu sa kojim ga vežu partnerski odnosi na ovom i mnogim drugim projektima. Kako je naveo, stadion je projektovan po najvišim UEFA standardima, standardima kategorije 4, i smatra da će to biti prvi takav završen stadion u Srbiji, na kome će moći da se igraju najzahtevnije, međunarodne utakmice. U pitanju je veliko ulaganje, ali ulaganje koje će se isplatiti. Ministar je izrazio uverenje da će stadion biti inicijator urbanog razvoja Leskovca.

 „Ovo nije samo fudbalski stadion, već bi trebalo da bude dom sporta čitavog regiona, svih opština i lokalnih samouprava koje gravitiraju ka Leskovcu. Ovde ima mesta i za druge sportove i sadržaje. Nadam se da će ovaj stadion biti spreman da prva utakmica na njemu bude odigrana u aprilu mesecu. kazao je Blagojević

Ovo je samo deo jedne veće slike sveobuhvatnog ulaganja u sportsku infrastrukturu. Kako bismo promovisali sport i zdrave stilove života, pravi način je ulaganje u sportsku infrastrukturu, od najmanjih objekata, kao što su sale za fizičko u školama, preko sportskih bazena, pa do ovako velikih projekata“, istakao je Blagojević.

ministar za javna ulaganja Marko Blagojević.