Nikola Veličković iz Leskovca državni prvak iz predmeta Hemijska tehnologija

Na 24. Republičkom takmičenju iz predmeta Hemijska tehnologija, područje rada hemija, nemetali i grafičarstvo održanom u Subotici ekipa leskovačke Hemijsko – tehnološke škole Božidar Đorđević Kukar ostvarila je zapažene rezultate.

Ekipa Hemijsko tehnološke škole Božidar Đorđević Kukar predvođena profesorom Miodragom Jovanovićem u sastavu Jovana Diskić i Nikola Veličković ostvarila je veliki uspeh.

Ekipno su u praktičnom znanju osvojili četvrto mesto dok je pojedinačno titulu državnog prvaka iz predmeta Hemijska tehnologija osvojio učenik treće godine Nikola Veličković.

Nisam razmišljao o uspehu na ovom takmičenju već samo tome da dam sve od sebe i pružim maksimum u čemu sam i uspeo,i onda rezultat sam dođe, kaže državni prvak Nikola Veličković.

Profesor hemije i hemijskih tehnologija Miodrag Jovanović kaže da je ponosan na svoje dobre đake koji po završetku upisuju različite fakultete od farmacije, biohemje i medicine do književnosti i glumačke akademije.

 

Republičko takmičenje iz hemije, nemetala i grafičarstva održano je u Subotici od 9. do 11. maja uz učešće predstavnika iz 17 gradova koje su predstavljali učenici 17 srednjih škola podeljeni po ekipama odnosno ukupno 34 takmičara iz cele Srbije.