Nova oprema za Službu nefrologije u vrednosti od 150.000 evra

Opšta bolnica Leskovac dobila je 10 novih uređaja za dijalizu za Službu za nefrologiju sa centrom za dijalizu. Vrednost uređaja je oko 150.000 evra. Ovim je nastavljen proces kompletne obnove uređaja na ovom odeljenju koje obezbeđuje negu i lečenje nekim od najtežih bolesnika. Kako je prilikom današnje posete ovoj zdravstvenoj ustanovi najavio gradonačelnik Leskovca u narednih mesec dana krenuće rekonstrukcija glavne zgrade izgrađene 70-ih godina.

U toku je zamena svih uređaja za dijalizu. Pre 9 meseci zamenjeno je 10 uređaja, pre 3 meseca još 5 a sada je obezbeđeno 10 novih uređaja. Do kraja godine zameniće se i preostalih 5 uređaja i tako će se omogućiti najviši nivo zdravstvene zaštite i nege našim pacijentima na ovom odeljenju.

,,Za 108 godina postojanja bolnica je prošla dug razvojni put. Izgradnja novih zgradi, proširenje kapaciteta, povećanje broja zaposlenih. Danas Opšta bolnice Leskovac ima 795 bolesničkih postelja i obavlja zdravstvenu delatnost na sekundarnom nivou zdravstvene zaštite, za područje Jablaničkog okruga. Prvi deo radova na rekonstrukciji bolnice koji obuhvataju energetsku efikasnost iznose 602 miliona dinara, dok je ukupna vrednost projekta 15 miliona evra, za radove na sanaciji zgrade, plus oko 6 miliona evra za nabavku opreme”, istakao je prilikom današnje posete leskovačkoj bolnici gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Tokom podsećanja šta je i koliko je do sada uloženo u Opštoj bolnici, prvi čovek grada naglasio da je leskovačka bolnica dominantana u Srbiji, ali i lider zdravstvene zaštite u čitavoj Evropi, i da je upravo zbog te činjenice na njegov predlog, ona jedan od kandidata za dobijanje Oktobarske nagrade.

Leskovačka bolnice jedna je od najstarijih i najvećih bolnica opšteg tipa u Srbiji. Od nekadašnje sreske bolnice sa 3 odeljenja izrasla je u ustanovu koja ima 24 službe, skoro 1300 zaposlenih kroz koju svakodnevno prođe više od 2000 pacijenata i koja se svakodnevno razvija i raste.

Gradonačelnik je ovom prilikom direktoru Opšte bolnice Nebojši Dimitrijeviću poklonio fresku i sliku bolnice iz 1911. godine na kojoj nema glavne zgrade, kako bi se podsetili kako je ona nekada izgledala a kako izgleda danas.

Prvi čovek grada potom je u pratnji direktora Bolnice obišao i prostorije bolnice i Odeljenje za dijalizu, a pacijentima i ljudima u čekaonicama, gradonačelnik je podelio jabuke.