Obeležen svetski dan narkomanije

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je priredio prijem za učesnike kviza  šestog razreda sa područja grada Leskovca o štetnosti zloupotrebe droge pod sloganom „Igraj za zdravlje, droga, jok bre!!!

Ovo je takmičenje održano u organizaciji Odbora za prevenciju bolesti zavisnosti i borbu protiv verskih sekti Skupštine grada Leskovca, a pobednicima su uručene vredne nagrade. Reč je o petom već tradicionalnom kvizu Igraj za zdravlje, droga jok bre u organizaciji Odbora za prevenciju bolesti zavisnosti i borbu protiv verskih sekti skupštine grada Leskovca koji za cilj ima upoznavanje mladih sa štetnošću upotrebe psihoaktivnih supstanci.

Takmičenje učenika šestog razreda u kvizu Igraj za zdravlje , droga jok bre je započelo pre nekoliko meseci , a pobednicima su danas na prijemu u svečanoj Sali grada uručene vredne nagrade koje je obezbedio grad Leskovac.

,, Problem narkomanije nikako ne može i ne sme da bude individualan ili u okviru jedne porodice, već predstavlja opasnost za čitavo društvo, naglasio je gradonačelnik Goran Cvetanović , dodajući da Odbor za prevenciju bolesti zavisnosti i borbu protiv verskih sekti u gradu postoji 10 godina,,.

Na takmičenju Igraj za zdravlje, droga jok bre, najuspešniji su bili učenici osnovnih škola Vožd Karadjordje iz Leskovca, Vuk Karadžić iz Pečenjevca, Bora Stanković iz Vučja, a pobednik kviza je škola Svetozar Marković iz Leskovca. U okviru Leskovačkih letnjih festivala , večeras će u dvoruštu Šop Đokićeve kuće da se održi performans na kome učestvuju učenici ŠOSO „11.oktobar“, Leskovac i Medicinske škole sa predstavom o zloupotrebi droge.