,,Obuka u postupcima u slučaju elementarnih nepogoda“

  1. Centar za obuku je u sali Doma zdravlja u Leskovcu realizovao projekat civilno- vojne saradnje ,,Obuka u postupcima u slučaju elementarnih nepogoda“.

Projekat je realizovan u saradnji sa Odeljenjem za vanredne situacije MUP-a Leskovac, Domom zdravlja, predstavnicima Crvenog krsta i učenicima Medicinske škole u Leskovcu.

Cilj projekta je bio upoznavanje  stanovništva, predstavnika firmi i lokalnih institucija, sa funkcionisanjem štaba za vanredne situacije u slučaju pojave elementarnih nepogoda na teritoriji Jablaničkog okruga, ulogom i značajem Crvenog krsta,  kao i pojmom oficira za vezu Vojske Srbije u štabovima za vanredne situacije.

Na kraju predavanja prisutni su imali priliku da se upoznaju sa novom uniformom i opremom odeljenja za vanredne situacije u okviru obilaska taktičko-tehničkog zbora, kao i sa postupcima pružanja prve pomoći povređenim licima u različitim sitacijama od strane volontera Crvenog krsta iz srednje Medicinske škole u Leskovcu.

Na predavanju je prisustvovalo ukupno 62 lica – predstavnici lokalne samouprave grada Leskovca, opštine Vlasotince i Crne Trave, Doma zdravlja, Elektrodistribucije, Vodovoda, Opšte bolnice, Crvenog krsta Leskovca i Vlasotinca, organizacije RVS grada Leskovca, opštine Vlasotince i Medveđe, učenici Medicinske i Tehničke škole u Leskovcu.