ODAZIV STANOVNIŠTVA ZA IMUNIZACIJU U OPŠTINI BOJNIK JE IZUZETNO DOBAR

Do sada je u Bojniku vakcinisano preko 300 ljudi, a kako kaže direktor Doma zdravlja dr Tomislav Mladenović dnevno se vakciniše od 40-60 osoba.

Mladenović podvači da su imunizovana i 23 zdravstvena radnika. Pošto je ovo mala sredina ne vakcinišu se samo oni koji su prijavljeni preko E uprave, već i zainteresovani građani koji sami dolaze, a za stare i bolesne odlazi se terenskim vozilom kako bi se oni dovezli do Doma zdravlja i kasnije vratili kući.

Pre imunizacije građani prolaze lekarski pregled i popUnjavaju saglasnost kojom daju pristanak za vakcinaciju, a za sada je za ovu zdravstvenu ustanovu obezbeđeno 1.600 doza kineske vakcine.

U razgovoru sa građanima oni su naglasili da su jedva dočekali da stigne vakcina i da se samo na taj način može suzbiti epidemija.

Kako kažu u Bojničkom Domu zdravlja ovakav odziv za bilo koji pregled do sada se ne pamti i dodaju da će imunizacija biti obavljena bez ikakvih problema jer su građani svesni da samo na ovaj način mogu očuvati sveukupno zdravlje.