Održan sastanak gradonačelnika sa direktorima osnovnih i srednjih škola

Povodom početke nove školske godine, gradnonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović sa svojim saradnicima održao je tradicionalni sastanak sa svim direktorima  škola sa teriotije grada Leskovca.

,,Naša deca, mladi, naši učenici su naša budućnost, ona su ono najvrednije što posedujemo u životu. Kada je reč o obrazovanju ono se nalazi izuzetno visoko na našoj listi prioriteta, s toga izdvajanja za ovu oblast značajno povećavamo svake godine. Ove godine za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, kao i za centar za stručno usavršavanje izdvojno je 600 miliona dinara, što je skoro 200 miliona više nego 2014. godine“, kazao je gradonačelnik .

Pre dve godine posebnu pažnju smo posvetili energetskoj sanaciji naših škola. Među njima su: zgrada Gimnazije, škole Kosta Stamenković, Vuk Karadžić i  sanacija škole u Grdelici. Kako bi postigli uštedu energije u školi u Pečenjevcu zamenili smo stolariju, a radi bolje bezbednosti učenika u Čekminu postavili ogradu oko dvorišta škole. Sve ove investicije vredne su više od 22 miliona dinara, dok je za izgradnju terena u dvorištu osnovne škole Svetozar Marković i škole u Belanovcu izdvojeno preko 6 miliona dinara. Cvetanović je naglasio da je već naredne godine izdvojojeno preko 466 miliona i nastaviljeno sa napornim radom da se učenicima obezbede što bolji uslovi za boravak u školskim klupama.

Prošle godine pristupili smo i sanaciji najstarije škole u gradu – Josif Kostić. Sredstva uložena u zamenu stolarije, stavljanje fasade i uređenje sanitarnih čvorova iznose preko 70 miliona dinara. S obzirom na to da smo prilikom sanacije uočili potrebu za dodatnim radovima trenutno smo u procesu izrade dokumentacije za drugu fazu radova. Sve radove na ovoj školi finansira Kancelarija za javna ulaganja podsetio je Cvetanović.

Juna meseca, ove godine leskovačka Gimnazija dobila je novi krov vrednosti 1,7 miliona dinara. Završeni su i krovovi na školi u Miroševcu i Velikoj Grabovnici. Takođe, uređeni su i sanitarni čvorovi u 4 škole, u Brestovcu, Vinarcu, Vuk Karadžić u Leskovcu, kao i u isturenim odeljenjima grdeličke osnovne škole u Palojcu i Oraovici. u toku, radovi na izgradnji fiskulturne sale u školi Vožd Karađorđe privode se kraju.

“Ulaganja u školske objekte predstavljaju jedan način brige o našim učenicima. Pored toga, mi ćemo uvek nagraditi rad i trud. Do sada je nagrađeno skoro 2000 njih i za ti svrhu smo izdvojili preko 55 miliona dinara. Takođe i nagradna ekskurzija za naše vukovce, polako, ali sigurno postaje jedna lepa tradicija našeg grada. Ove godine na čelu sa zamenicom i članovima kabineta, na putovanje je otišlo 85 najboljih srednjoškolaca“, zaključio je Cvetanović.

Ovom prilikom prikazan je i film o ulaganjima u oblasti obrazovanja, a direktorima osnovnih škola uručeno je ukupno 1122 majice za prvake