Održan seminar „Sprovođenje principa rodne ravnopravnosti kroz inistitucije“

U Centru za strucno usavrsavanje u obrazovanju u Leskovcu, u organizaciji Odbora za ostvarivanje ravnopravnosti polova i unapređenja položaja žena Grada Leskovca održan je seminar pod nazivom „Sprovođenje principa rodne ravnopravnosti kroz inistitucije“ za službenike Gradske uprave grada Leskovca.

,,Cilj seminare je upoznavanje osnovnih principa rodne ravnopravnosti i njegove primene u njihovim organizacijama.Organizovan je kao interaktivna radionica gde učesnici umaju priliku da pokažu svoja dosadašnja saznaja o rodnoj ravnopravnosti i da li su do sada rešavali neka pitanja rodne ravnopravnosti na svom radnom mestu. Dosadašnja iskustva su pokazala da su organizacije gde se primenjuju principi rodne ravnopravnosti uspešnije i naprednije“, kazala je predsednica Odbora za ostvarivanje ravnopravnosti polova i unapređenja položaja žena Grada Leskovca Ljiljana Božuta.

Jelena Višić konsultantkinja Docendo centra Leskovac za pitanja vezana za rodnu ravnopravnost kaže da je fokus ove radione stavljen na to da se vidi kakvo je stanje rodne ravnopravnosti u javnim upravama, kako i na koji način je upošljenice i upošljenici doživljavaju.