ODRŽANA 3. TRAKTORIJADA U GORNJOJ JAJINI

Manifestacija Traktorijada, koja je na teritoriji grada Leskovca prvi put upriličena 2019. godine, danas je po treći put održana u Gornjoj Jajini. Na ovoj manifestaciji izabran je najstariji, najleši i najjači traktor i proglašen sveukupni pobednik u svim kategorijama.

Treću po redu Traktorijadu je otvorila je Sanja Milošević, član Gradskog veća:„Cilj ove manifestacije je mogućnost da poljoprivredni proizvođači razmenjuju iskustva, uspostavljaju kontakte, da se druže i stiču nova znanja iz oblasti poljoprivrede i poljoprivredne mehanizacije.

Grad Leskovac posmatra poljoprivredu kao jednu od najvažnijih razvojnih šansi. U prilog tome govori činjenica da je za ovu oblast u tekućoj godini opredeljeno 138,7 miliona dinara. Od tog iznosa, čak 66,5 miliona za poljoprivredne subvencije, koje ćemo ove godine uručiti ranije nego inače, budući da je konkurs već završen. Grad je podržao i ovu manifestaciju kroz nagradni fond za pobednike u takmičenjima.“

U ime organizatora, obratio se Ivica Zdravković, predsednik MZ Gornja Jajina i zahvalio svima na učešću i prisustvu i kazao da je za nagradni fond manifestacije sredstva opredelio grad i poželeo sreću svim učesnicima u manifestaciji. Zdravković je gradonačelniku dr sci. med. Goranu Cvetanoviću uručio zahvalnicu za podršku manifestaciji.

Gradonačelnik Cvetanović je govoreći o ovoj manifestaciji poručio da očekuje da peta po redu traje dva dana i da će lokalna samouprava uvek podržavati sve aktivnosti koje se tiču poljoprivrede:

„Drago mi je što je moj tim već dvadeset godina organizuje razne manifestacije poput Krompirijade, Dane višanja, Dane Jagoda, Dani krušaka i drago mi je što se i Traktorijada organizuje već treći put. Pohvalno je što se ovde pored IMT traktora mogu naći i moderni traktori. Ove godine ćemo, kao što sam već govorio, poljoprivredne subvencije pokušati da podelimo ranije i nastaviti sa podrškom poljoprivrednicima.“

Gornja JajinaGRADONAČELNIK LESKOVCATraktorijada