Održana radionica ,,Značaj osiguranja poljoprivredne proizvodnje”

U Poljoprivrednoj školi u Leskovcu predstavnici Glavne filijale ,,Dunav osiguranje”,  Poljoprivredne stavetodavne stručne službe i Agropressa održali su radionicu na temu ,,Značaj osiguranja poljoprivredne proizvodnje“.

Učesnici radionice bili su učenici i profesori škole i nosioci poljoprivrednih gazdinstava iz Jabalničkog okruga. Bila je to prilika da se na jednom mestu nađu i nauka i praksa.

,,Cilj radionica je pre svega edukacija učesnika u poljoprivrednoj proizvodnji, kao i nosilaca te proizvodnje.Akcenat je i na mladim ljudima koji su budući nosioci poljoprivrednih gazdinstava sa ciljem podizanja svesti o tome koliki je značaj osiguranja u segmentu zaštite poljoprivredne proizvodnje uloženih sredstava i rada“, rekao je direktor Glavne filijale Dunav osiguranja u Leskovcu Dejan Dimitrijević.

Direktor Poljoprivredne savetodavne stručne službe u Leskovcu Dalibor Cvetanović, kaže da je ova radionica jako bitna za poljoprivredne proizvođače jer mogu da saznaju novine koje se odnose na osiguranje useva, stoke i voćnih zasada.

Porodica Novice Miljkovića bavi se voćarstvom, u Oruglici imaju zasade maline,ribizle i šljive.Već četiri godine osiguravaju svoje zasade , a prošle godine su imali štete od grada, koje je Kompanija “Dunav osiguranje” nadoknadila.

 

Glavna filijala Dunav osiguranja u Leskovcu prošle godine isplatila je oko 7 miliona dinara na ime odštete po polisama osiguranja useva i plodova, što je dvostruko više od premije koju su naplatili po ovoj vrsti osiguranja, rečeno je ovom prilikom.

Ove radionice Kompanija Dunav osigruanje organizuje u saradnji sa Agropressom -udruženjem novinara za poljoprivredu.