OEBS DONIRAO DONIRAO ZAŠTITNU OPREMU OPŠTOJ BOLNICI I DOMU ZDRAVLJA

Organizacija za bezbednost i saradnju u Evropi OEBS danas je Opštoj bolnici i Domu zdravlja donirala zaštitnu opremu.  Ambasador Andrea Oricio, koji rukovodi misijom OEBS je nakon tri meseca pauze zbog epidemije virusa korone, odabrao Leskovac za prvi grad koji će posetiti. Kako je naglasio ovo je podrška našim sugrađanima u borbi protiv virusa kovid 19.

Gradonačelnik Goran Cvetanović se zahvalio ambasadoru na poseti i donaciji u trenutku kada se njegova domovina Italija bori sa posledicama epidemije.

Milun Dinić, predsednik Saveta za bezbednost se zahvalio šefu misije OEBS-a na odličnoj saradnji i obavestio javnost da se donacija leskovačkoj bolnici i Domu zdravlja sastoji iz 2000 zaštitnih maski, 2000 pari rukavica, 300 vizira, 500 sredstava za dezinfekciju ruku, kao i 500 sredstava za dezinfekciju prostorija.

„Impresivni su rezultati koje je zdravstveni sistem Republike Srbije postigao, kao i svi direktni učesnici u krizi izazvanoj epidemijom: policajci, medicinsko osoblje, prodavci. Moram da pohvalim način na koji je Vlada Republike Srbije stavila čitavu situaciju pod kontrolom i pokazala da je čitav sistem dorastao zadatku, a nekad je i prevazišao očekivanja“-zaključio je ambasador.