OPŠTA BOLNICA U LESKOVCU DOBILA DONACIJU PRINCEZE KATARINE KARAĐORĐEVIĆ

Fondacija princeze Katarine Karađorđević je pored defibrilatora koji je Opštoj bolnici Leskovac poklonila na početku Kovid krize, ovoj zdravstvenoj ustanovi nedavno namenila i osam elektronskih kreveta koja su Odeljenju za hirurgiju već decenijama unazad neophodna za adekvatnu negu najtežih pacijenata.

Tim povodom gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i rukovodstvo leskovačke bolnice su održali konferenciju za medije. Gradonačelnik Leskovca se zahvalio princezi Katarini Karađorđević na velikom broju  donacija.

U leskovačku Opštu bolnicu ka kojoj gravitira preko 250 hiljada naših stanovnika čitavog Jablaničkog okruga ulažena su ozbiljna sredstva da bude jedna od najmodernijih ustanova u Srbiji. Pet miliona evra je izdvojeno za prvu fazu, pripremamo projekat za drugu koja će obuhvatiti uređenje unutrašnjosti glavne zgrade i nabavku opreme. Ako dodamo još šest miliona evra za najmoderniju tehniku, ultrazvučne, skener, rendgen aparate, dolazimo do sume od 21 miliona evra, kazao je Cvetanović. Direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević je uputio izraze zahvalnosti fondaciji koja već godinama bolnici daje velike i vredne donacije, ali i gradonačelniku koji svojim kontaktima i autoritetom daje ogroman doprinos. Stigli su rezultati testiranja za 57 lica, od toga je pozitivno 9 lica, stoga u Leskovcu ukupno od početka epidemije ima 496 lica. Na današnji dan u Kovid bolnici je hospitalizovano 45 lica, dva radnika Jure, bilo je 13 prijema i 3 otpusta, i nijedan pacijent nije upućen u Klinički centar Niš.

Do sada je u Kovid bolnici izlečeno i otpušteno 441 pacijent, a iz privremenih bolnica 168, što ukupno iznosi 609. Sada je ukupno testirano 7311 lica. Rezultati se čekaju za 71 osobu.