OPŠTINA BOJNIK JE PRIMER DOBRE PRAKSE U OBLASTI PČELARSKE PROIZVODNJE

Podsticanje pčelarske proizvodnje je imperativ naše države, posebno ako se ima u vidu ova delatnost u uslovima netaknute prirode podradanskog područja.

Kako u izjavi za TV 4S naglašava predsedstavnik Udrženja pčelara u Bojniku Dragan Nikolić lokana samouprava je prepoznala značaj proizvodnje meda, a to potvrđuje i subvenicisanje ove delatnosti koje se povećava iz godine u godinu. Iznos za podsticanje ove delatnosti je milion dinara uz povraćaj sredstava u visini od 50 procenata sa tendencijom daljeg rasta.

Nikolić pozdravlja i skoru realizaciju Radanske inicijative i nastojanje lokalne samouprave u tom pravcu.On naglašava da će put preko Radana povezati sve opštine podradanskog područja, odnosno tri okruga, a to će označiti i dalju ekspanziju pčelarske proizvodnje i otvoriti vrata za plasman meda.

Cena kvalitetnog meda je u Bojniku 1.000 dinara, a na severu zemlje dostiže čak 2.000 tako da je svakako budućnost ovog kraja, kada je u pitanju ova proizvodnja zagarantovana. Kako zaključuje Nikolić potrebno je samo uložiti veliki rad.

med