OPŠTINA LEBANE PREMA STRATEGIJI RAZVOJA SVOJE PLANOVE PRILAGOĐAVA OTVARANJU RADNIH MESTA ZA MLADE

Kako ističe predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović prekretnicu razvoja ovog mesta označilo je otvaranje firme Lebantekst gde je turski investitor uložio znatna finansijska sredstva, a u ovoj fabrici zaposleno je 200 radnika. Veliki uticaj na ostanak mladih u Lebanu imalo je i otvaranje kompanija u gradu Leskovcu gde je samo za prethodne dve godine posao našlo 1.500 ljudi sa teritorije opštine Lebane. Mere Nacionalne službe zapošljavanja kroz programe stručne prakse, javne radove i pomoć privatnom preduzetništvu kroz povoljne linije omogućile su zapošljavanje.

Kako podvlači Bogdanović državni program „Moja prva plata“ koji će se uskoro realizovati takođe će dati šansu mladima da se uključe u radni proces.On ističe da će tokom iduće godine još 100 mladih biti uključeno u proizvodnju, a intencija je da se kroz strategiju razvoja stvori povoljno poslovno okruženje i spreči odliv mladih ljudi.

Bogdanović zaključuje da će ceo tim lokalne samouprave biti angažovan na izradi projekata u cilju privlačenja domaćih i stranih investitora, a izgradnja puta preko Radana koja će spojiti Jablanički i Toplički okrugu daće šansu i za razvoj turizma gde se takođe očekuje otvaranje novih radnih mesta.