OSNOVNA ŠKOLA „JOSIF KOSTIĆ“ OBELEŽILA 170 GODINA POSTOJANJA

Svečanom sednicom u Narodnom pozorištu, OŠ „Josif Kostić“ obeležila je 170 godina postojanja i rada.

Na ovom značajnom jubleju gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović čestitao je direktoru, učenicima i svim zaposlenima i rekao:

„Ova škola je ne samo deo naše istorije, već i simbol obrazovanja, napretka i zajedništva u našem gradu. S ponosom ističem da je Osnovna škola „Josif Kostić“ najstarija škola u Leskovcu, čija je rekonstrukcija u potpunosti sprovedena i uloženo je 130 miliona dinara.

Ova škola nije samo zgrada, već je to mesto gde se grade snovi, gde se oblikuju mladi umovi i gde se utire put, put ka budućnosti. Generacije učenika su prošle kroz njene hodnike, sticale znanje, razvijale talente i gradile temelje svojih karijera. Ova škola nije samo deo naše prošlosti, već je i veliki most ka budućnosti,“ – i dodao da će ova vaspitno-obrazovna ustanova u tekućoj godini biti njegov predlog za Oktobarsku nagradu grada Leskovca.

Direktor OŠ Josif Kostić Milan Tončić, uručio je gradonačelniku Cvetanoviću prizanje za zasluge u razvoju obrazovanja i rekao:

„Ovogodišnji moto obeležavanja Dana škole kaže – sto sedamdeset godina traje naš let, znanjem pobeđujemo, osvajamo svet! Sigurni smo da taj let nikada neće prestati, a da će želja za znanjem i osvajanjem sveta sa godinama postajati sve veća. Skoro dva veka naša škola ponosno stoji u centru grada pored crkve, otvorenih vrata i otvorenog srca. Iako već uveliko sa sedom kosom, ova dama od 170. leta čuva i neguje svoj mladalački, radoznali, istraživački duh zahvaljujući poletu svojih učenika i trudu koji svi mi, nastavnici, roditelji i prijatelji škole ulažemo u zajednički posao – obrazovanje i vaspitanje dece.“

jubilejObrazovanjeOŠ Josif Kostić