OSVETLJEN MOST KOJI SPAJA MANOJLOVCE, VELIKU BILJANICU I DONJU SLATINU

Manojlovački kraj, posebno sela Donja Slatina i Biljanica poznata su kao mesta iz kojih se porodice retko iseljavaju tako da u njima ima i dosta dece.

Prošle godine Gradu je upućen zahtev za izgradnju osvetljenja prevashodno zbog učenika koji idu pešaka iz Biljanice i Donje Slatine u Manojlovce gde pohađaju nastavu. Taj projekat vredan 3,3 miliona dinara je pre početka školske godine i završen. Osvetljen je most na Južnoj Moravi i nadvožnjak preko autoputa, odnosno državni put.

Tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj se u ime gradonačelnika Leskovca dr sci. med. Gorana Cvetanovića i lokalne samouprave obratila pomoćnica Jelena Stamenković.

“Lokalna samouprava kao takva sagledava sve probleme mesnih zajednica sa kojima se one suočavaju i uspešno ih rešava. Ovo osvetljenje je od velike važnosti kako u pogledu bezbednosti i boljeg odvijanja saobraćaja jer se radi o regionalnom putu, tako i u pogledu bezbednosti dece koja prolaze ovuda do škole koja se nalazi u Manojlovcu. Podsetila bih vas da su 2020. godine završeni radovi na izgradnji atmosferske kanalizacije u Manojlovcu u dužini od 225 metara, vrednosti 2,2 miliona dinara i time rešen problem gde je zbog izgradnje puta došlo do odsecanja dela kanalizacione mreže.”

“Izvođač ovih radova je preduzeće Crna Trava iz Leskovca, radovi su završeni u roku. Projekat je izrađen u skladu sa uslovima koje je propisalo preduzeće “Putevi Srbije” i na osnovu njihove saglasnosti i saglasnosti nadležnog ministarstva“, kazao je Novica Nikolić, direktor JP “Urbanizam i izgradnja”.

Miodrag Marković iz Velike Biljanice je medijskim ekipama rekao da se na ovaj projekat dugo čekalo i da je pre ugradnje osvetljenje ovaj deo bio mračan, nebezbedan i dodao da je njegova važnost još veća, jer će deca sada bez straha prelaziti most.

MANOJLOVCEosvetljenjeSlatinaVelika Biljanica