OVAJ VIKEND U LEBANU JE U ZNAKU BICIKLIZMA

Vikend u Lebanu je u znaku biciklizma. Ovog vikenda, 03. i 04. juna, u organizaciji Opštine Lebane, Sportskog saveza opštine Lebane i Tour de fun održaće se drumski izazov Caričin grad.

U holu Doma kulture danas je održana edukacija za najmlađe o bezbednosti biciklista u saobraćaju.

Mirjana Matić, iz organizacije Tour de fun istakla je da se razvojem biciklizma neguju zdravi stilovi života i sportski duh kod najmlađih. Ona je naglasila da biciklizam uvodi red i u ekološki sistem i doprinosi očuvanju zdrave životne sredine.

Na održanoj radionici mališani su postavljali pitanja o pravilima u saobraćaju, a istovremeno je kroz ineraktivnu radionicu ukazano na iskustva u razvoju biciklizma u svetu.

Istog dana od 18 časova održaće se trka guralicama na koju pravo učešća imaju deca rođena 2017. godine i mlađa (uzrasta od šest godina i mlađa deca).

Na poligonu spretnosti koji je organizovan večeras zbog loših vremenskih uslova u Hali sportova u prvoj kategoriji takmičili su se se mali biciklisti rođeni 2014. i 2015. godine (prvi i drugi razred), a u drugoj kategoriji deca rođena 2012. i 2013. godine (treći i četvrti razred).

Sutra je predviđeno okupljanje u 09:15 u centru Lebana, a predviđena je porodična vožnja biciklom do Caričinog grada. Na poligonu spretnosti ispred Vizitorskog centra „Teodora“ kod lokaliteta Caričin grad, takmičiće se mali biciklisti rođeni od 2008. do 2011. godine (od petog do osmog razreda).

Ove trke su besplatne, a pobednike očekuju vredne nagrade.

Velika trka za odrasle „Drumski izazov Caričin grad“ održaće se sutra u 10 časova kada je predviđen polazak iz centra Lebana putem planine „Radan“ i nazad do arheološkog lokaliteta Caričin grad.

biciklizamTour de fun