Pedeset godinna Škole za osnovno i srednje obrazovanje 11. oktobar

Svečanom akademijom u Leskovačkom kulturnom centru, Škola za osnovno i srednje obrazovanje 11. oktobar koja punih 5 decenija, uspešno obrazuje i vaspitava učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom danas je obeležila svoj jubilej 50 godina postojanja i rada.

Punih 50 godina ova ustanova vaspitava i uspešno obrazuje učenike, učeći ih da je ovaj svet satkan od različitosti, da se razlike prevazilaze i da je prostor iza zidova škole mesto u kojem se svi međusobno vole i poštuju. Uspeh u svom radu ova ustanova postiže zahvaljujući svom kadru i rukovodstu škole ali i zahvaljujući brojnim pojedincima, organizacijama i preduzećima. Prvi među njima je Grad Leskovac na čelu sa gradonačelinikom Goranom Cvetanovićem kome je ovim povodom uručena povelja za izuzetan doprinos na polju edukacije i tehnološkog razvoja.

 Posebno je zadovoljstvo kad imate čast da čestitate jedan prelepi jubilej, pola veka od osnivanja i rada vaše škole, pri tome moje je zadovoljstvo još veće iz razloga što vaša škola nosi naziv 11 oktobar, kao i dan kada je oslobođen grad Leskovac u drugom svetskom ratu, rekao je gradonačelnik.

Škola za osnovno i srednje obrazovanje 11 oktobar počela je sa radom davne 1968/1969 godine sa 39 učenika raspoređenih u 3 odeljenja.

Kako su godine prolazile donosile su nove potrebe i interesovanja pa je škola svojim učenicima pored osnovnog ponudila i srednje obrazovanje u tri područja rada hemija, nemetali i grafičarstvo, tekstilstvo i kožarstvo kao i mašinstvo i obrada metala. Danas naša škola pruža usluge u okviru predškolskog programa, osnovne škole sa tri izdvojena odeljenja u Vlasotincu, Lebanu i Medveđi i srednje škole, kazao je direktor Vladimir Anđelković.

Za ovu priliku učenici Škole za osnovno i srednje obrazovanje 11. oktobar pripremili su prigodan program kojim su obeležli pola veka postojanja škole.