PLAN RAZVOJA GRADA ZA PERIOD OD 2021. DO 2027. DOBIO ZELENO SVETLO GRADSKE SKUPŠTINE U LESKOVCU

Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su i Predlog kadrovskog plana Službe za budžetsku inspekciju grada. Odbornici su  se izjasnili i Predlogu  odluke o konverzji grada Leskovca u trajni ulog u kapitalu preduzeća za vodne puteve.Usvojen je i Predlog Odluke o konverziji potraživanja grada Leskovca u trajni ulog u kapitalu prvrednog društva FULL PROTECT d.o.o Beograd.

Na sednici je prihvaćen i Predlog Odluke o otpisu potraživanja na osnovu neizmirenih obaveza ustupljenih javnih prihoda grada Leskovca prema privrednom društvu za održavanje zgrada d.o.o iz Beograda. Usvojen je i pregled Odluke o konverziji potraživanja na osnovu neizmirenih ustupljenih javnih površina u trajni ulog u kapitalu društva za prezentaciju invalidnosti i radno osposobljavanje invalida ,,Zaštitna radionica” d.o.o Beograd. Na  sednici je prihvaćen je i Predlog Odluke o utvrđivanju cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti.

Pred odbornicima se našao i Predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o rasporedu radnog vremena ugostiteljskih i objekata zabavnog karaktera , Plan razvoja grada Leskovca za period od 2021. do 2027 godine , Predlozi planova  detaljne regulacije za pojedina naseljena mesta  , kao i Predlog Odluke o davanju saglasnosti na konačni nacrt Ugovora o javno privatnom partnerstvu za zamenu sistema javnog osvetljenja primenom nove led tehnologije koja će omogućiti veliku uštedu.

Odbornici su se pozitivno izjasnili i o Izveštaju o radu za ovu, kao i o Planu rada za narednu godinu Predškolske ustanove ,,Vukica Mitrović”. Na dnevnom redu su se našla i pitanja razrešenja članova pojedinih upravnih , nadzornih i školskih  odbora i postavljanje novih.Sednica je održana uz puno poštovanje mera zaštite od virusa kovid 19.