PODRŠKA MLADIM TALENTIMA I FINANSIRANJE PROJEKATA MLADIH PRIORITETI SU GRADA LESKOVCA

Komisija za podršku mladim talentima utvrdila je da 110 učenika sa teritorije grada ispunjava uslove za podršku mladim talentima, kazao je na današnjoj sednici Gradskog veća Aleksandar Stojanović, koordinator Kancelarije za mlade. U skladu sa ovim većnici su dali saglasnost da mladi talenti ispunjavaju uslov za odlazak na zajedničku ekskurziju koja se realizuje svakog leta.

Na osnovu saglasnosti za izbor omladinskih projekata koja je data na sednici Gradskog veća moguće je podspešiti aktivizam i volonterizam i na taj način pomoći kreativnost mladih.

Ukupno 19 projekata je dobilo saglasnost, a reč je pre svega o aktivnostima Učeničkih parlamenta i udruženja. Ukupan iznos sredstava koja su odobrena po ovom osnovu je oko 1,9 miliona.

Kako je konstatovao gradonačelnik Goran Cvetanović grad se trudi da podstakne kreativnost mladih i sposobnih ljudi i na ovaj način. U tom cilju uskoro će biti postavljeni u gradu bilbordi sa likom vukovaca iz Leskovca kojima možemo da se ponosimo.

Kako je zaključeno sa novčanim i logističkim stimulacijama za najbolje i najvrednije učenike nastaviće se i u narednom periodu.

 

mladi