POTPISAN UGOVOR O REKONSTRUKCIJI KULTURNOG CENTRA U PERTATU

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj, Edin Đerlek, i predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović, potpisali su danas Ugovor o sufinansiranju projekta dogradnje i rekonstrukcije Omladinskog kulturnog centra u Pertatu ka kome će gravitirati omladina 11 sela ove opštine i koji je vredan 6,6 miliona dinara.

Obrazovanje, mladi i kultura po rečima ministra Đerleka predstavljaju ključne faktore regionalnog razvoja, naročito na jugu Srbije gde treba sprečiti demografske odlive najmlađeg i najproduktivnijeg stanovništva.

Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj većinski sufinansira projekat dogradnje i rekonstrukcije Omladinskog kulturnog centra u Pertatu, a preko 3500 mladih i oko 10 hiljada stanovnika će u njemu naći raznovrsne sadržaje.

Predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović, je izrazio zahvalnost ministarstvu za ravnomerni regionalni razvoj i vladi Srbije na ovom značajnom projektu koji će unaprediti kvalitet života mladih.

Prilikom današnje posete ministra Đerleka Lebanu i Pertatu, dogovorena je dalja saradnja, a reč je o rekonstrukciji škole u ovom mestu.

Kako je istaknuto ovom prilikom vlada Srbije nikada više nije ulagala u jug prepoznajući značaj ovog dela svoje teritorije.

KULTURNI CENTARMinistar za ravnomerni regionalni razvoj Edin ĐerlekPertate