PREDSEDNIK OPŠTINE BOJNIK NEBOJŠA NENADOVIĆ OBIŠAO PREDŠKOLSKU GRUPU U LAPOTINCU

Ova predškolska grupa ranije je radila u neuslovnom prostoru seoskog Doma kulture,koji je bio pun vlage usled prokišnjavanja krova, a na inicijativu Predškolske ustanove ,,Đuka Dinić” mališani su preseljeni u renoviranu učionicu mesne škole.

Kako ističe predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović na sređivanju učionice angažovali su se zaposleni u Predškolskoj ustanovi ,,Đuka Dinić” koji su prostoriju okrečili , postavili laminat, oslikali i prilagodili potrebama desetak mališana koji imaju i sanitarni čvor. U ovaj posao iz opštinskog budžeta izdvojena je samo suma od 100.000 dinara.

Ivana Janković, direktorka Predškolske ustanove ,,Đuka Dinić” u Bojniku ističe da ova ustanova broji 16 grupa i to 5 grupa u centralnom vrtiću , dve grupe u Društveno razvojnom centru pored nekadašnje Autobuske stanice, a devet grupa su na terenu.

Član Opštinskog veća Dragan Stojanović koji je i meštanin Lapotinca ističe da je preseljenje ove predškolske pripremne grupe iz Doma kulture u nov prostor veoma značajan za unapređenje uslova rada mališana  osoblja.

Mališani su razgovarali sa predsednikom opštine Bojnik , a to je bila i prilika da mu izrecituju pesmicu .