Predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović primio je karatiste Karate kluba Pusta reka koji su na Svetskom prvenstvu u Češkoj osvojili treće mesto

Predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović primio je karatiste Karate kluba Pusta reka koji su na Svetskom prvenstvu u Češkoj osvojili treće mesto.Anabela Stefanović. Nikola Denić i Aleksandar Stojanović predvođeni trenerom Igorom Zdravkovićem nastupili  na Davadeset sedmom Svetskom Šotokan prvenstvu u Karlovim Varima u Češkoj Republici .

Oni su u konkurenciji 1.230 takmičara iz celog sveta osvojili treće mesto , a ovaj uspeh zaslužuje punu podršku lokalne samouprave koja će i u narednom periodu učiniti sve za razvoj sporta u Bojniku kazao je tom prilikom Nenadović.

Trener Igor Zdravković je nagasio da je plasman osvojen u konkurenciji ekipa iz 35 zemalja i dodao da je u svemu tome podrška opštine Bojnik nemerljiva.

Takmičari su nastupili kao  miks tim , a Anabela Stefanović zauzela je treče mesto i u kategoriji mlaćih seniorki. Mladi karatisti kažu da je za ovakav rezultat presudan kontinuirani rad i da se samo zahvaljujući njemu mogu ostvariti vrhunski rezultati bez obzira na veliku konkurenciju u svetu.

Karatisti Puste Reke već se pripremaju za nastup na Evropskom karate takmičenju koje će početkom godine biti ordžano u Banja Luci. Podršku i za ovaj odlazak daće lokalna samouprava, a predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović istakao je da će od sadašnjih 15 miliona dinara finansijska izdvajanja za oblast sporta biti znatno uvećana. On je podvukao da je od Minisatarstva omladine i sporta Vlade Srbije odboren iznos od 3 miliona dinara za sređivanje pič terena što će doprineti u znatnoj meri daljem razvoju sporta u Bojniku.