Predsednik Rukometnog saveza Srbije posetio Leskovac

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović priredio je prijem za predsednika Rukometnog saveza Srbije Božidara Đurkovića.

 „Naša težnja i cilj je da Leskovac ucrtamo na sportsku mapu Srbije i čitavog regiona. Zahvaljujući uspesima naših sportista koji na sportskim borilištima ostvaruju značajne rezultate, grad je na dobrom putu. Ceneći njihov trud i rad i uvažavajući sveobuhvatni značaj sporta Leskovac im pruža podršku ulažući u infrastrukturu, sportske ustanove i klubove,“ – rekao je gradonačelnik dr Goran Cvetanović.

„Danas imamo čast da u Leskovcu boravi Božidar Đurković sa ciljem unapređenja saradnje između Grada i Rukometnog saveza kao i razvoja rukometnog sporta u Leskovcu. Nekada smo bili čuveni u ovom sportu. Perjanica leskovačkog ali i srpskog rukometa, Dubočica je bila standarni član Prve lige, a mnogi njeni igrači bili su poznati širom Jugoslavije.

Danas rukometni klub „Dubočica“ koji smo ove godine podržali sa 9,5 miliona dinara hita ka superligi, i nadamo se da će taj svoj cilj ostvariti,“ – dodao je gradonačelnik Cvetanović.

 

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković zahvalio se gradonačelniku na toploj dobrodošlici i istakao da je ostalo još jedno kolo do kraja šampionata, da Dubočica vodi na tabeli Super B lige i da se nada da će se i oni naći u društvu Crvene zvezde i Partizana i svih drugih klubova koji igraju Super ligu.

„Predmet današnje posete je bio proširenje saradnje između Grada Leskovca i Rukometnog saveza Srbije u organizaciji jedne međunarodne utakmice naše muške reprezentacije u skorijem periodu, boravak kadetske reprezentacije ovde u Leskovcu koja se sprema za Svetsko prvenstvo i naravno situacija oko rukometnog kluba „Dubočica“. Izuzetno sam zadovoljan našom posetom, ovde se uvek osećam kao rado primljen. Leskovac je grad rukometa i ima šansu da se posle 19 godina vrati u društvo onih najboljih klubova. Raduje me što gradonačelnik Cvetanović podržava leskovački sport, pogotovo rukomet.“