Predsednik Vučić obećao pomoć opštini Bojnik

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je juče u Nišu svečanom otvaranju fabrike Cumtobel, a zatim se sastao  i sa gradonačelnicima, predsednicima opština kao i načelnicima Pčinjskog, Jablaničkog, Topličkog, Pirotskog i Nišavskog okruga.

Na ovom sastanku bio je predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović, koga smo sinoć zatekli u sportskoj hali, gde je pratio utakmicu STK Pusta reka, i pitali ga o čemu je razgovarao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

,,Za izgradnju infrastrukture u agrobiznis zoni u Kosančiću EU PRO je opštini Bojnik odobrio maksimalni iznos sredstava u visini od  1.000.000 evra, naše učešće je 218.000 evra.Ja sam danas iskoristio priliku da na ovom radnom sastanku sa predsednikom Vučićem zatražim ova  sredstva, jermi smo ispratili do sada sve konkurse koje smo mogli i više za učešće što se tiče projekta za ovu godinu nemamo sredstava“, istako prvi čovek opštine Bojnik Nebojša  Nenadović.

Da podsetimo izgradnja infrastrukture u novoj agrobiznis zoni u Kosančiću,koja podrazumeva izgradnju pristupnog puta, vodovoda,kanalizacije, snabdevanja električnom energijom i telekomunikacione infrastrukture, trebalo bi da stvori uslove za privlačenje investicija i razvoj novih preduzeća, povećanje sadašnje poljoprivredne proizvodnje. Na taj način projekat treba da doprinese otvaranju novih radnih mesta za stanovnike koji se pretežno bave poljoprivredom.

Potpisivanje ugovora za izgradnju infrastructure u agrobiznis zoni u Kosančiću  biće  u oktobru, a izgradnja počinje na  proleće 2019.

Opširnije u vestima TV 4S…