Predsednik Vučić posetio Bojnik, dočekao ga veliki broj građana

Predsednik Aleksandar Vučić je poručio u Bojniku da će zajedno sa vladom pokušati da dovede nekog većeg investitora koji bi otvorio fabriku sa velikim brojem radnika i najavio čitav niz konkretnih projekata za tu opštinu.

,, Država je tek u prethodne dve godine uspela nešto značajnije da uradi za Bojnik, i pustorečki kraj. U narednom periodu biće potpuno rekonstruisana osnovna škola u Bojniku, kao i Dom zdravlja, a posebno infektivno i prijemno odeljenje.Biće urađen put Plavce – Gornje Brijanje – Stubla i već za manje od mesec dana započeće radovi“, najavio je Vučić i dodao da je to građanima obećavano u prethodnih 40 godina.

 

„Država će finansirati i pomoći izgradnju Agrobiznis zone u Kosančiću, u koju bi došli investitori, kao i da će to omogućiti elektrifikaciju plastenika.Kao što smo u Lebane doveli jednog investitora, a potrebno je još jednog, tako moramo i u Bojniku da napravimo fabriku da bi građani ostali“, rekao je on i poručio da će Bojnik moći da računa na sve veću podrsku države.

Predsednik Vučić zajedno sa predsednikom opštine Bojnik Nebojšom Nenadovićem i njegovim saradnicima obišao je fabriku „Autostop“, u kojoj  radi  55 radnika, gde se proizvodi veštačka koža i presvlake za Tojotu i Reno.Pogon ove grčke kompanije je otvoren u nekadašnjoj fabrici „21. maj“, u avgustu se očekuje otvaranje novog pogona, a planirano je da u narednih godinu do dve, bude zaposleno do 200 radnika.Fabrika proizvodi presvlake koje se direktno ugrađuju u automobile, a prave i cerade za „pik-ap“ vozila za dansko tržište.

Vučić je izrazio uverenje da će fabrici „Autostop“, biti obezbeđena još jedna hala i da će ta firma moći da zaposli i više radnika.

Predsednik se na molbu radnika i menadžmenta fabrike, potpisao na prvi metar PVC kože od koje se prave presvlake za automobile.Na tom prvom metru potpisi su svih koji su doprineli da proizvodnja vestacke koze počne u pogonu u Bojniku.