PREPORUKA ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVLJE KOMPANIJI JURA

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu na području Jablaničkog okruga od koronavirusa su  obolela  32 lica, od toga 29 na teritoriji grada Leskovca, dvoje na području Vlasotinca i jedno lice u opštini Bojnik.

Kako je na pres konferenciji  saopštio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović pod zdravstvenim nadzorom se na teritoriji našeg okruga nalazi 581 lice, od toga 558 iz Leskovca.

On je izneo i podatak da se u samoizolaciji nallazi 985  osoba  na području Jablaničkog okruga koje su došle iz inostranstva, a od toga u Leskovcu 809.U Opštoj bolnici Leskovac smeštena su 43 pacijenta, od tog broja njih 7 je pozitivno na koronu, kazao je Cvetanović i dodao da su ostalima uzeti uzorci .

On je podvukao da na Infektivnom odeljenju lezi 17 osoba, a na Grudnom 26 osoba.Cvetanović je izneo i podatak da je Zavod za javno zdravlje u Leskovcu uputio preporuku Kompaniji Jura da potpuno obustavi proizvodnju od sutra ili da proizvodnju organizuje tako da 50 radnika obavlja delatnost na površini od 5.000 kvadrata jer je potvrđen jedan slučaj korona virusa, a čekaju se uzorci za ostala sumnjiva lica.

Ova preporuka , kako je naglasio Cvetanović biće po hitnom postupku upućena Ani Brnabić koja je ujedno I komandant Štaba za vanredne situacije Srbije kako bi se hitno reagovalo u cilju sprečavanja širenja epidemije.

Cvetanović je još jednom uputio apel građanima da se odgovorno ponašaju u skladu sa merama VALADE Srbije.