PRIVODE SE KRAJU RADOVI NA REKONSTRUKCIJI ULICE IVANA MILUTINOVIĆA

Radovi na rekonstrukciji kolovoza i trotoarskih površina leskovačke ulice Ivana Milutinovića započeti avgusta meseca privode se kraju. Danas je izvođač radova započeo ugradnju drugog sloja asfalta na kolovozu u ukupnoj dužini od 400 metara.

„Kolovoz i trotoarske površine ulice Ivana Milutinovića bili su veoma oštećeni što je otežavalo automobilski i pešački saobraćaj. Da bismo doprineli poboljšanju kvaliteta ulice, a samim tim bezbednom saobraćaju pristupili smo rekonstrukciji deonice u dužini od 400 metara od Bulevara oslobođenja do tačke gde se ukrštaju ulice Dimitrija Tucovića i Save Kovačevića. Vrednost radova koji su podrazumevali zamenu dotrajale i oštećene kolovozne konstrukcije od asfalta novim asfaltnim slojevima, i zamenu trotoara sa novim behaton pločama, je 17,2 miliona dinara“, kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Cvetanović je podsetio i na činjenicu da je u ovoj ulici proišle godine rekonstruisana i vodovodna mreža u šta je uložena suma od 7,8 miliona dinara. On se osvrnuo i na ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu u centralnoj zoni grada.

„Rekonstruisano je pet ulica u neposrednoj blizini i još dve ulice kod škole Josif Kostić ukupne vrednosti 33,4 miliona dinara. Tada su obnovljene ulice Cara Dušana, Ratka Pavlovića, Maksima Gorkog, Vojvode Mišića, Radoja Domanovića, Partizanska i ulica Goce Delčeva“.

O tehničkim karakteristikama ove rekonstrukcije govorio je direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić koji je naglasio da je pored radova na asfaltiranju ulice i popločavanju trotoara paralelno rađena i elektomreža.

Kako je rekao Nikolić, izvođač radova je „Perica Jović AB-Kop“ iz Vlasotinca i radovi su završeni u roku.

Radovi na rekonstrukciji kolovozaulica Ivana Milutinovića