PROMOVISANA KNJIGA MARIJE LAZAREVIĆ „DEČAK I TETKA EM VRAĆAJU VERU U DEDA MRAZA“

Ova promocija održana je u formi radionice kojoj su prisustvovali učenici četvrtog razreda leskovačke osnovne škole „Josif Kostić“.

Knjiga „Dečak i tetka Em vraćaju veru u Deda Mraza“ je nastavak ciklusa knjiga i slikovnica, kao i društvene igre pod nazivom „Moja omiljena tetka“.

Ovim opusom Marija Lazarević koja je obolela od mišićne distrofije približava kroz životne događaje knjigu najmlađim čitaocima.

Cilj ove promocije, kako  ističe bibliotekar Nadica Stojanović je da osnovci spoznaju kroz životne priče svet sa jedne strane i sa druge da upoznaju i osobe sa invaliditetom kao ravnopravne članove društva.

Marija Lazarević koja živi i radi u Brestovcu je postala omiljeni dečiji pisac, a osim Leskovca promovisala je svoje knjige i u Nišu i drugim gradovima.

Ona je sa mališanima danas kroz interaktivni razgovor govorila o veri, nadi, radu i drugim životnim pitanjima.

Marija Lazarević za svoj književniu rad i druženje sa mališanima dobila je podršku mnogih poznatih ličnosti među kojima su Borka Tomović, Stefan Tićmi, Viktor Savić I drugi.

Ovaj vid radionica podržava i grad Leskovac, a to potvrđuje i realizacija projekta pod nazivom „prihvati razlike“ koji se u Domu kulture Brestovac realizuje od 2017. godine.

Dečak i tetka EmknjigaNARODNA BIBLIOTEKA