Promovisana knjiga Zorana B. Mladenovića ,,Caričin grad u pobuni i tišini“

U okviru Novembarskih dana kulture u Kulturnom centru u  ,,Radan“ u Lebanu posthumno je promovisana knjiga Zorana B. Mladenovića ,,Caričin grad u pobuni i tišini“.

Kako je istakla direktorka ove ustanove kulture Ivana Krstić,  Zoran Mladenović je bio dugogodišnji profesor lebanske Gimnazije i ,,ovo je samo skroman doprinos uspomeni na njega, njegov rad i delo koje je ostavio za sobom, a koje zaslužuje i divljenje i poštovanje“.

Urednik književnog programa Leskovačkog kulturnog centra Dragan Radović naglasio je da ,,ovo delo spaja sadašnjost sa prošlošću, ali i budućnošću jer autor silazi niz vremenske stepenice u vreme cara Justinijana i na nov način pristupa istorijskim događajima“.

Recenzent knige prifesor književnosti Vladimir Mičić ističe da je u ovoj knjizi Zoran Mladenović kroz atipičan filozofski način protkao i stihove i prozu , ali i pitanja vezana za Caričin grad.

Ovoj promociji prisustvovao je veliki broj građana Lebana, kolege, porodica, kao i nekadašnji učenici Zorana B. Mladenovića.