PROSTOR KOD CRKVE U PRIDVORICI POSTAJE OAZA ZDRAVLJA I SVE JE PRIMAMLJIVIJI ZA IZLETNIKE I TURISTE

Kako je u izjavi za TV 4S kazao direktor Turističke organizacije opštine Bojnik Ivica Aranđelović na prostoru kod crkve Svetog Arhangela Gavrlla u Pridvorici 26. jula biće održana tradicionalna manifestacija „Gorešnjak – čuvar tradicije“, koja okuplja iz godine u godinu sve veći broj posetilaca.

Ovaj prostor je poslednjih godina oplemenjen sadnjom ukrasnog drveća, izgradnjom letnjikovaca i popločanim stazama, tako da postaje pravo izletište gde posetioci mogu uživati u netaknutoj prirodi.

Aranđelović dodaje da je područje Bojnika pogodno za različite vidove turizma i aktivnog odmora i skriveni biser juga Srbije.

On je posebno preporučio mladima da se vrate na selo i iskoriste mogućnost raznih subvencija u slučaju otvaranja seoskih domaćinstava.

Turisti sa strane mogu uživati šetajući stazom zdravlja koja se nalati kod Doma na Radanu kod lokacije Delivode. Staza je duga 3,5 kilometara i nalazi se usred netaknute prirode.

Aranđelović je samo uputio apel da izletnici i turisti za sobom ne ostavljaju smeće jer se na taj nači zagađuje životna sredina.

PRIDVORICA