Radovi na zameni vodovodne mreže u ulici Vlade Jovanovića

U ulici Vlade Jovanovića u Leskovcu u toku su radovi na zameni vodovodne mreže stare preko 50 godina čija je predračunska vrednost 1,65 hiljada dinara, a koje je danas obišao gradonačelnik Goran Cvetanović sa saradnicima i direktorkom JKP Vodovod Kosarom Ilić.

Rekonstrukcijom vodovodne mreže u ovoj ulici, biće ukinute sve stare i dotrajale pocinkovane cevi, čime će građani ovog naselja, umnogome osetiti benefit, kazao je gradonačelnik. Takođe, rekonstrukcijom cevovoda smanjiće se gubici u vodovodnoj mreži što je jedan od prioritetnih ciljeva komunalnog preduzeća Vodovod.

Kriterijum za odabir ove ulice je veliki broj kvarova i starost mreže u proseku preko 50 godina, veoma je bitan i kvalitet vode koja se distribuira, kazala je direktorka leskovačkog Vodovova Kosara Ilić, pozivajući na odgovornost za divlje priključivanje na vodovodnu mrežu i saradnju sa građanima ukoliko primete ovu pojavu.

U prethodnim rekonstrukcijama preko kredita KFW banke, sve okolne ulice, počev od ulice Pariske komune, Petra Cakića i Rade Metalca su rekonstruisane, tako da će stambeno naselje „Rupe“ sa velikim brojem potrošača imati kompletno obnovljene instalacije na koje se priključuje.